Tänään oivalsin tuon asian vasta kunnolla. On se jo mielessä ollut pitkään, mutta vie aikaa ymmärtää mitä se merkitsee ja ajattelin tuumata sitä sitten kunnolla. Koko päivä on mennyt enkä ole tullut hullua hurskaammaksi. Päässä surisee ja hurisee monta asiaa joita pitäisi panna sanoiksi ja varsinkin teoiksi. Ei vaan saa mitään aikaiseksi. Tätä se  on ollut jo pitkään ja se ei ole uutta.

Mitä enemmän miettii sitä vähemmän saa aikaiseksi. Aloituskynnys on kohonnut todella hankaliin mittoihinsa. Nuorempana sai nopeammin ja pienemmällä ajatuksella tehtyä huomattavasti enemmän asioita. En tiedä olivatko ne niin tärkeitä sitten. Nykyisin jonkun asian suunnittelu vie aikaa tuplasti enemmän. Sen jälkeen, kun on suunnitellut asian hyvin, pitää miettiä ja harkita vielä lisää oliko suunnitelma hyvä, huono, keskinkertainen vai aivan surkea. Kun on saanut päätökseen mikä oli suunnitelman tulos ja alkaa sitä toteuttamaan niin siinä sitten meneekin aikaa etsiä oikea ajankohta suunnnitelman toteuttamiseen,oikeita välineitä ja sitten alkaakin jo väsyttämään. Tai on hyvä kirja juuri luettavana.....

Tämän päivän suunnitelmani oli saada kukka amppeli kattoon. No, sitä on suunniteltu jo pari kuukautta. Herra isä, kuinka aika kuluu! Amppeli on maannut makuuhuoneen yhdellä pöydällä jo kuukausia odottamassa oikeaa hetkeä. Tuntui olevan jo pölyyntynytkin.... Tänään sain sen vihdoin kuljetettua olohuoneeseen ikkunan  eteen ja tarkistin kiinnikkeet ja nauhat. Etsin koukun ja vasaran, raahasin tikkaat ikkunan eteen, vedin verhot ikkunan eteen ettei naapuri nähnyt kuinka kekkaloin mustissa välihousuissa ja liian tiukassa puserossa. (kiristää vatsan kohdalta)

Amppelin ruuvaaminen ja yhden reijän vasarointi vei noin kaksi minuuttia aikaa, suunnittelu yli kaksi kuukautta. Kukkien ostaminen viikon ja ruukun vaihtaminen  isompaan toisen viikon verran. Nyt yhteen ruukkuun olen vaihtanut saniasen, joka ei missään tapauksessa tule pärjäämään eteläisellä ikkunalla kovinkaan pitkään kuivumatta ja palamatta. Nyt mietin vaihtaako amppeliin roikkumaan muratti...vai pitääkö ostaa joku muu kasvi tilalle. Annanko saniaisen olla talven yli ja vaihdan sitten toiseen ehompaan kasviin.

Näin ollen kukka-amppelin vaihto on ollut todella pitkäaikainen , hidas ja suunniteltu projekti niiden monien pienten nopeiden ajatuksissa olevien suunnitelmieni toteutus, joka kestää ehkä vielä noin puoli vuotta tai ainakin maaliskuun aurinkoisiin päiviin saakka. Sitäpaitsi saniainen tai muratti, kumpi nyt sitten amppeliin kotiutuukin, kestää aurinkoa hyvin kun verhot on vedetty ikkunan eteen.

Joten... https://www.youtube.com/watch?v=3IXM2sHQ93k

...vielä on aikaa lukea yksi kirja, juoda lasi hyvää viiniä ja suunnitella tulevaa...