Ulkona maa on vieläkin kosteaa viime öisen sateen jälkeen. Päivälläkin kosteaa sumua ilmeisesti ollut taivaalla koska koko päivänä eivät edes tienpinnat ole kuivahtaneet. Onneksi pihavaahteroiden kullankeltaset lehdet ovat valaisseet tätä harmaata syyspäivää.

On ollut hankala päivä taas saada vireyttä ja intoa mieleen. Olo on ollut levoton ja raskas. Nukuin sentään viime yön todella hyvin. Ihan liian pitkään vaikka näin eläkeläisenä ei pahemmin ole kiirettä minnekään. Kello 12 loikkasin sängystä, kuin jänis. Oli paljon suunnitelmia, mutta mitään niistä en saanut tehtyä. Laiskuutta vai saamattomuutta... Ehkäpä molempia. Olisi pitänyt käydä postissa hakemassa Soneran paketti, jossa joku uusi modeemilaite. Kirjasto odotti seitsemää palautettavaa kirjaa. Maito oli loppunut.

Nyt posti, kauppa ja kirjasto listalla taas huomenna. Onneksi posti on lähikaupassa ja kirjasto auki lauantaisin ja kauppakin palvelee pitkään. Päivän kahvimaidon ja huomisen aamukahvimaidon kävin pummimassa siskoltani talon yläkerrasta. On kätevää kun sisko asuu samassa talossa ja on innokas ruoan laittaja vielä. Sain ruikutettua huikopalaksi kinkkukiusausta ja sen voimilla jaksoin omaan päiväruokaani, joka oli kasvismössöä paranneltuna paistetuilla broilerin paloilla. Kun syö samaa kasvismuhennosta viidettä päivää, niin kaipaa jo jotain siihen muuta makua sekaan.

Alussa mössö oli keittoa ja päivien kuluessa muhjaantui mössöksi. Nyt sitten oli broilerilla höystettynä. Sinänsä hyvää ruokaa vaikka kuullostaakin hurjalta. Maistuu erinomaiselta ja sapuskaa voi muunella keitosta muhennokseen ja lisukkeilla muunnella erilaisin makuja. Broileri, feta, mifu, jauheliha. Kaikki sopii. Viimeiseen lautaselliseen voi vielä lisätä erilaisia mausteita maun mukaan niin alkuperäinen kasviskeitto muuntautuu aivan erilaiseksi mitä piti olla. Meillä aikoinaan perheessä kulki tämä ruoka nimelllä "Patakeitto". Tästä ehdottoman suosistusta vatsan täyttäjästä siunaantunut monia muunnoksia ja variaatioita riirppuen onko sen pääraaka aineena riisi, kasvikset, peruna tai sitten linssi. Tämän viikkoinen "Patakeitto" sisälsi 3 perunaa, 3 porkkanaa keitetään kasvisliemessä, sekaan lykätään pannulla ruskistettuja sipulia, purjoa, sellerinvarsia ja muutamia huonoksi menneitä tomaatteja. Silputtua kiinakaalia pannulla haudutettuna. Maustetaan jossain vaiheessaja lisätään desi punaisia linssejä ja keitetään koko moska kasaan. Pinnalle persiljasilppua oikein reilusti.

Tähän voi lisätä tomaattipyreen, (ketsuppia) ja timjamia, joka sopii oivallisesti näiden muiden aineiden mukaan. Paranee vain jääkaapissa ollessaan ja on parasta ensimmäisenä päivänä keittona ja viimeisenä päivänä kunnolla muhineena mössönä. Lisukkeena siis broilerimausteella kuorrutettu broileri silppu, fetajuusto kuutiot, mifu tai tofu. Tähän patakeittoon voi upottaa melkein mitä haluaa. Nahistuneet omenat antavat mukavan pikantian maun. Vallan herkullista!

Ja kun ilta uhkaa jo kohta kääntyä mummoihmiselle yövalvomista vaille niin on hyvä jatkaa viime yönä kesken jäänyttä kirjaa, joka tänään on Joel Dickerin hieno "Baltimoren sukuhaaran tragedia". Sen parissa meneekin sitten loppuilta mukavasti lämpimässä pedissä täkkien alla puoleen yöhön asti tai niin pitkään että kirjan saan loppuun.

Vielä on aikaa.... siis lukea keskenjäänyt kirja loppuun.